Belysning,  LED lampa,  LED lampor

Glamorösa dekorationer med LED

LED-lampor är en ynnest tack vare att de förbrukar så pass lite el. Ett par år tillbaka användes de konventionella tuberna och volframlampor, för att lysa upp våra hem och trots att de tjänade sitt syfte väldigt bra. Var de inte lika energieffektiva och inte heller anpassade för dekorativ belysning. Lampor med färg var det enda sättet man kunde lysa upp sitt hem eller ett evenemang. Men med LED-lampor är det något helt annat som gäller.

Vid evenemang, fester eller andra sammanhang så ger de en underbar känsla helt enkelt genom att göra det de gör bäst, lysa i en rad olika färger. Och det finns ett par färger att välja bland och de är utmärkta för att ge den rätta atmosfären, vare sig det gäller en halloween fest där mörka blåa lampor kan ge rätt känsla eller varför inte en väldigt ljus färg till exempelvis ett bröllop.

Dessutom så har LED-lampor blivit väldigt populära för vardagligt bruk, i våra hem. Folk väljer nu mera LED oftare och oftare eftersom de förbrukar mindre el och är således snällare mot plånboken i längden.

Den mest populära sorten är de automatiska lamporna. De automatiska LED-lamporna kommer i en rad olika utformningar, men de absolut mest populära de med rörelsesensorer. Denna funktion passar ytterst bra i rum där man exempelvis har barn som leker ofta eller där det är trångt.

En annan populär sorts automatisk LED-lampa är kvällslampan, som tänds automatiskt när dagsljuset minskar och stängs av igen vid soluppgången. Detta är en utmärkt funktion för familjer som är borta hela dagen, då man slipper komma hem till ett hem uppslukad av mörkret som kan kännas livlöst. Nu kan man istället komma hem till ett hem fullt av lyster och liv.

LED-lampor finns också som batteridrivna enheter. De har en lång hållbarhetstid, de kan laddas om otaliga gånger och användas i många år beroende på användningsfrekvensen. Det finns dessutom batteridrivna LED-lampor som använder sig av solenergi, den här sorten är väldigt populära hos exempelvis friluftsentusiaster. De är inte så kostsamma heller och det är en stor fördel, då man inte heller behöver batterier.

Nu vet ni lite mer till nästa gång ni ska köpa lampor, LED kan användas både dekorativt eller i fritiden.

Kommentera